fredag 12 mars 2010

Fy för skvallerpressen och andra bittra människor

Jag läser Pernilla Wahlgrens blogg emellanåt. Tycker att det är en riktigt trevlig och lättsam blogg http://www.pernillawahlgren.se/ Nu sista veckorna så har det ju givetvis stått en del om hennes brors bröllop med Laila Bagge och hennes funderingar kring att hon ev inte kunde gå på bröllopet vilket hon heller inte kunde eftersom hon hamnade i melodifestivalens 'Andra chansen'.
Laila har också en blogg http://www.mama.nu/blogg/lailas-blogg/ som jag har varit inne på och läst ibland och där har det givetvis också handlat om bröllopet och hur lycklig hon och Nicklas är över detta.

Eftersom jag av princip och ohejdad vana inte läser skvallerpressen och där inräknas skvaller som står i kvällstidningarna så hänger jag inte med om vad som fantiseras ihop i det 'ofentliga rummet'. Men nu på morgonen så satt jag och ögnade igenom Lailas blogg och tittade på jättefina bilder från deras bröllop. Man kunde förstå att de är ledsna och irriterade över det som skrivs om dem även om det är maskerat med humor. Men sedan när man börjar läsa kommentarerna så blir man riktigt ledsen. Varför kan folk inte låta dem vara och bara glädjas med dem istället? De ondgör sig över rykten som säger att de fått 70% rabatt på ringarna (vilket i själva verket var 10%), Lailas klänning ska de fått och de ska ha (enligt kommentarskrivarna) skott sig på sitt bröllop och tjänat en massa pengar. SO WHAT!?! Nu är detta inte sant enligt vad Laila skriver men även om det vore sant att de fått massa rabatt på ringarna och fått klänningen så hade det ju bara varit att gratulera! Det är den svenska avundsjukan!
Någon ondgör sig över att Laila använder smycken från sitt kläd och smyckesföretag... Och? Det hade väl varit konstigt om hon inte gjorde det.

Det har också varit skriverier om att hela familjen Wahlgren inte kunde komma till bröllopet. Men det är ju en artistfamilj som är uppbokad låååååångt i förväg. Huvudsaken är väl att Laila, Niklas och deras barn kunde vara där. Jag läste i Pernillas blogg om hennes tvehågsenhet över att inte ev kunna gå på bröllopet, som hon hemskt gärna ville vara med på. Innan deltävlingen som hon var med i skrev hon att hon hoppades (givetvis) på att hon skulle gå direkt till Globen eller att hon åkte ut helt eftersom hon så gärna ville vara med på Niklas dag. Men hon gick ju till andra chansen och den råkade ju vara på deras bröllopsdag och då var det bara att "gilla läget"

Min uppfattning om familjen Wahlgren är den att de är en varm och mycket trevlig samling människor som har fått arbeta hårt för att komma dit de är idag. De har fått utstå mycket skitsnack på löpsedlarna de sista åren och jag tycker riktigt synd om dem att de inte får vara ifred. Det är helt ok att skriva om dem som yrkesmänniskor men att skriva rena lögner om dem och deras privatliv är förkastligt.

Ha det gott och läs INTE skvallertidningar

Inga kommentarer: