tisdag 30 mars 2010

Sorg i huset

Det är alltid lika jobbigt när man är tvungen att avliva ett djur för att det har blivit sjukt och idag har vi behövt göra det igen. Det var Emelies ena råtthane, Mio, som inatt fick en kraftig förkylning och idag när hon tog ut honom ur buren så kunde han inte hålla balansen riktigt och gick i cirklar. Så något hade hänt i huvudet på honom.
Emelie och jag fick låna min systers bil och så for vi in till djursjukhuset. Vi fick sitta en stund och vänta men sedan kom min gamla klasskompis från gymnasiet (Ingrid) och hämtade oss och visade in oss i ett undersökningsrum som de gjort lite fint. De hade tänt ljus där inne. Så omtänksamt<3
Veterinären som kom in sedan och skulle avliva honom var "vår" vet. Jättegulliga Annika Israelsson. Hon gav honom sprutan och sedan la de honom i knät på Emelie så att hon klappade honom tills han somnat in.
Det var jättejobbigt men allt gick lugnt och stilla och Emelie fick rå om honom en sista gång.
Eftermiddagen och kvällen här har varit något avslagen men det brukar det alltid vara när något av djuren gått bort. Man funderar på vad man kunde gjort annorlunda eller om man varit ouppmärksam på tecken. Men nu har det ju slumpat sig så att tre av djurarterna (fåglarna, råttorna och hamstrarna) som vi har är mästare på att dölja när de är sjuka så att man inte upptäcker det förrän det är ganska långt gånget.
Avslutar med en bild på Mio. Sov gott lille vän

1 kommentar:

Lilo sa...

Tröstkramar till er! =( Alltid så jobbigt att förlora en familjemedlem.