onsdag 21 juli 2010

Pookie

Det här är Pookie! Har varit och köpt henne idag av ett par i Växjö. Vi är inte helt säkra på könet men jag blir mer och mer övertygad om att det är en hona.
Det är en mycket kavat liten tjej som är 8 veckor. Emelie stoppade in handen i hennes bur och hon klev i princip in i handen på henne när vi skulle flytta över henne till voljären. Väl där så flög hon genast upp på översta pinnen och började putsa sig och strax därefter så var hon nere i matskålen och åt och sedan hoppade hon ner på golvet och smakade på våtarv, vitklöver och gräs. Smaskens tyckte hon.
Nu ikväll så tyckte hon att det såg bekvämt ut att sitta i ringen och sova. Det var bara ett problem... Thåström satt i ringen! Men det löste hon galant. Hon satte sig högst upp på utsidan av ringen och lät som en kulspruta=) Thåström som är livrädd för det mesta flyttade givetvis på sig omedelbums och Pookie hoppade ner och satte sig i ringen och stoppade huvudet under vingen och somnade. Hur cool som helst!
 Så här ser hon ut i helfigur. Gråvinge kallas teckningen så får vi se vilken nyans den blå färgen får när hon färgat ut.

Ja Thåström har fått flytta tillbaka till voljären. Det funkar inte att ha en engelsk undulat inomhus. Han hojar så vi håller på att bli tokiga. Istället så har Lasse och Petras hane (föreslog för Emelie att han skulle heta Peter eftersom Petras sambo heter Peter och jag kallar fågelstackarn för Petras hane, men det tyckte inte Emelie var någon bra idé) fått flytta in till Snö. Så kan Snö välja vilken hane hon vill ha.

Ha det gott och var rädda om varandra.
Kramkram

2 kommentarer:

Lilo sa...

Ursöt!!! =) och tuff!

Jullan sa...

Så fin hon är!!