lördag 3 maj 2008

Fåglar har bytt plats.

Morgonen började med att vi körde ett par lass skräp till tippen. Ganska skönt att ha gjort det för det har känts som om det har behövts göras ett tag.
När vi kom hem ringde jag Stefhan för att kolla om det var ok att vi kom ut med Bertil och Rune idag. Olaf har nämligen gått med på att lämna bort dem nu. Det var ok, så det var bara att tvätta av sig dammet från skräpet och byta kläder. Bertil och Rune satte jag i en gammal hamsterbur som jag brukar använda för att transportera fåglar till bl a veterinären eftersom det är lätt att få tag i fåglarna i den därför att det är en lucka i taket.
Pontus övningskörde ut och hela familjen vällde ur bilen vid fågelhuset. Bertil och Rune släppte vi in till de andra undulaterna med en gång. Bertil blev nog ganska chockad! Han flyttade från vägg till vägg och hängde där och kikade in på agapornis på ena sidan och rosellor på den andra. Men goa Rune han hittade ganska snabbt en gren där han tyckte han satt bra och satte genast igång och prata.

Vi har ju länge väntat på en kompis till Hobbe och idag så har Kalle flyttat hit. Också han är kläckt och uppvuxen hos Stjärnås. Kalle är inte en rödpannad kakariki utan en gulpannad.
Den korta stund vi har haft honom nu så verkar han vara mer pratig än Hobbe men det kan ju också bero på att han ropar på resten av sin familj.
Nu bara väntar vi på att Egna och Charlie ska gå in i buren. Det blir så när jag skiftar bur. Jag tyckte inte att de behövde vara i den stora buren när de bara är 2 st så nu har de fått tillbaka sin gamla bur och då är de alltid lite förvirrade i bytet mellan burar. Så nu hänger de mest på Hobbes bur. I morgon får de nog vara kvar i buren så att de vänjer sig vid den igen.

Nu ska jag gå och lägga mig snart tror jag och läsa i Snö och Aska av Diana Gabaldon. Den är vansinnigt spännande just nu.
Om inte fåglarna går in i buren så får de väl vara ute under natten. Vi får väl lämna en lampa tänd där inne.

Kram på er och hoppas att ni sover gott om nätterna.

Inga kommentarer: